Krigen i Syrien blev virkelig på en helt ny måde, da 125 skoleelever deltog i det årlige optog for menneskerettigheder i anledning af den internationale menneskerettighedsdag. Efter optoget var Khalid Alsubeihi nemlig med på Skype direkte fra en af verdens største flygtningelejre i Syrien, hvor der bor over 400.000 internt fordrevne flygtninge. Optoget foregik på Amager og 125 elever gik fra Peder Lykke Skolen, via Amagerbrogade over til Skolen på Islands Brygge, hvor de samledes til et arrangement om menneskerettigheder i skolens Multisal. Dagen sluttede af med, at medlem af Borgerrepræsentationen, Klaus Mygind, fik overrakt årets Unge for Menneskerettigheder pris.
Skoleleder Lennart Kjellerup sendte optoget afsted fra Peder Lykke Skolen med en besked til deltagerne om, at de skal huske, at menneskerettighederne gælder for alle, også for børn. Med eskorte af to motorcykelbetjente gik turen over til Skolen på Islands Brygge, hvor skolens administrative leder Hanne Rosfeldt bød velkommen.
Herefter var der taler fra politikere, underholdning med freestyle rappere og korte informationsvideoer, alt sammen med fokus på menneskerettighederne. Men det der gjorde størst indtryk var beskeden direkte fra Syrien, hvor Khalid Alsubeihi som er draget til Syrien for at hjælpe med at etablere en ambulanceservice og sundhedscenter for flygtninge, fortalte om, hvordan millioner af mennesker er blevet fordrevet fra de dele af Syrien, hvor krigen hærger. Han fortalte, hvordan mange helt almindelige syrere bliver forfulgt og ingen andre muligheder har for at redde livet end at flygte.
Derefter var det opløftende med en omgang freestyle rap, hvor de tre rappere Klaskefar, Lillebror og Daniel gav alle, lige fra Lars Løkke Rasmussen til Donald Trump, et kærligt ord med på vejen.
Medlem af Borgerrepræsentationen Klaus Mygind understregede vigtigheden af, at vi skal tænke globalt, men handle lokalt. Til Klaus Myginds store glæde og overraskelse blev han også den første modtager af Unge for Menneskerettigheders nyindstiftede pris, som han modtog for sit arbejde med at støtte undervisning i menneskerettigheder, efter at han i år deltog i marchen for 7. år i træk.
Dagen var arrangeret af foreningen Unge for Menneskerettigheder og European Network Against Racism, ENAR. Cassandra Brandt fra Unge for Menneskerettigheder fortalte, at det er 8. gang, denne dag er blevet markeret med et optog gennem København. Hun omtalte også om en undersøgelse, der har vist, at 77% af de danske skolebørn stort set intet kender til menneskerettighederne, og at det er derfor hun arbejder som frivillig, da det er vigtigt, at flere lærer om menneskerettighederne.
ENARs taler var Bashy Quraishy, og han understregede, at det er vores allesammens pligt at kende vores rettigheder, så vi støtte op om, at bliver skabt lovgivning og initiativer som kan være med til at forhindre diskriminering og racisme.
Det hele blev bundet sammen af Lior Foighel, som også har arbejdet med Københavns Kommunes ”Stemplet – bekæmpelse af diskrimination” kampagne, og mange andre initiativer for hjælp og respekt.
Foreningens hovedsponsor er Scientologi Kirken, og foreningens arbejde er inspireret af L. Ron Hubbards opfordring om at ”Gøre Menneskerettighederne til virkelighed, ikke en idealistisk drøm”.